Klik hier voor onze
Yoga & Persoonlijke Ontwikkeling Retreat in Mei 2021

Ibiza is een van de vijf Balearen bij de West-kust van Spanje. Iedere zomer wordt dit wereldberoemde eiland overspoeld door de jonge en mooie internationale party scene, stuk voor stuk op zoek naar de ultieme fun in the sun. De innovatieve muziek scene is dusdanig invloedrijk dat dee dance muziek inmiddels bekend is als de Balearic House. Wat begon als kleine bars en ondergrondse clubs is uitgegroeid tot internationale clubavonden zoals Ushuaia en El Pacha.

ondanks de enorme toeristische industrie heeft Ibiza in feite veel gezinnen en de minder nachtelijke gelijkgestemde bezoeker te bieden. Voor degenen die erin slagen om zich los te rukken van de party scene, of voor diegene die daar überhaupt niet aan moet denken, is er een schat aan geschiedenis en cultuur te vinden in het binnenland van het eiland en in de oude hoofdstad van Eivissa – Ibiza-Stad. Daarnaast staat Ibiza ook bekend om zijn bijzondere energie. Net als Bali voelt het eiland bijzonder prettig en dan vooral op de speciale plekken zoals

Geschiedenis

Ibiza werd in 654bc ontdekt door de Carthagers en noemde het eiland Pitiusas wat zich vertaald naar de vele naaldbomen. IIbiza werd een belangrijk handelscentrum met een grote haven. Het belangrijkste handelsgoed was zout, ook wel het witte goud genoemd. In 123BC veroverde de Romeinen Ibiza en veranderde de naam naar Ebusus. Vervolgens vielen de Moren in de 9e eeuw binnen en verbleven hier maar liefst bijna 500 jaar. Zij gaven Ibiza op hun beurt de naam  Yebisah. Daarna is het eiland nog binnengevallen door de Catalanen en zelfs door piraten. Zoals je ziet is Ibiza al heel erg lang een populair eiland.

Steden en dorpen

Eivissa
Beter bekend als Ibiza stad, is de hoofdstad en ligt aan de zuidkant. Het is een van de meest pitoreske stadjes en de oude stad heeft een historische status bij UNESCO.
San Antonio
Is de tweede grote stad op Ibiza en staat met name bekend om de enorme clubbing scene. Hier huizen iedere zomer vele Engelsen om een week of twee helemaal los te gaan. Het bekenste plekje is de …. bar waar iedere avond honderden mensen aan de boulevard of op het strand zitten om naar de zonsondergang te kijken. Leuk om eens een kijkje te nemen en weer snel weg te gaan. (tenzij dit natuurlijk jouw ding is)
Santa Eulalia
Heeft een moderne boulevard en grote hotels. Deze omgeving is voornamelijk gelieft bij gezinnen en ouderen. Er zijn geen nachtclubs maar wel vele restaurants